Той загуби делото, с което се очакваше да избегне депортация

След като Новак Джокович беше депортиран от Австралия, семейството, близките и феновете му го очакват в родния Белград. Световният №1 в мъжкия тенис кацна в Дубай тази нощ. От там той ще пътува до Сърбия, като ще пристигне в родината си в обедните часове. 

Официално: Джокович напусна Австралия

Тази нощ в Белград се проведе митинг в подкрепа на тенисиста. Думи в негова защита бяха изписвани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града. Тя се превърна и в своеобразен екран, на който се развя и сръбският трикольор. Знамето беше осветено с думите: „Ноле, ти си гордостта на Сърбия”.

Снимка: БГНЕС

На този фон казусът с тенисиста продължава да е водеща тема по страниците на пресата. Заглавието на „Спортски журнал” гласи: „Ноле, ти си гордостта на Сърбия”. Там са поместени и снимки с всички титли на Джокович от Откритото първенство на Австралия. В друго местно издание заглавието е „Новак беше изгонен от Австралия като престъпник”. Като „Срамна присъда за Новак Джокович” определя решението вестник „Курир”.  

Белград: Решението на Австралия за Джокович е опит за унижение


По-рано Джокович загуби делото, с което се опитваше да избегне депортация от Австралия. Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Australian Open. Джокович ще трябва да плати и всички разноски по делото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.