Във Франция ще бъде въведена задължителна ваксинация за всички професионални спортисти

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще може да участва на Ролан Гарос, само ако се ваксинира срещу Covid-19. Това обявиха източници от френското правителство, цитирани от АФП.

Според информацията във Франция ще бъде въведена задължителна ваксинация за всички професионални спортисти, които искат да се състезават в страната. 

Очакват Джокович да пристигне в Белград

По-рано този месец спортната министърка на Франция Роксана Марасинеану обяви, че Джокович ще може да защитава титлата си от Откритото първенство на Франция, дори и да не се ваксинира. Сега обаче позицията на правителството се е променила и ваксинацията ще бъде задължително условие за участие в турнира от Големия шлем.

Все още не е ясно дали правилото ще позволява медицински изключения, например при скорошно заболяване с вируса. На този етап задължителна ваксинация за професионалните спортисти има и в Ню Йорк, където се провежда US OPEN, което означава, че ако няма промяна в позициите, то Джокович може да има възможност да участва единствено на Уимбълдън в Лондон, ако не се ваксинира.

Ролан Гарос 2022 ще се проведе 22 май - 5 юни. Джокович спечели титлата през миналата година

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.