Това обяви министърът на икономиката след среща с работодатели и синдикати

Днес проведохме предвидените срещи с работодателите и синдикатите по тяхно настояване. Постигнахме консенсус да се увеличат средствата за пряка помощ за икономиката в процентите, заложени в Плана за възстановяване и развитие. Това каза министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг.

"Необходима е по-голяма помощ от тази, която сега е заложена в Плана, защото предприятията са задлъжнели и не могат да поемат повече кредити. Същевременно, заради коронавируса, обемът им на работа е намален", допълни Нинова.

 „Вече трета година няма пряка подкрепа за иновации и инвестиции. Бързото финансиране е начинът да се увеличат продуктивността на предприятията, печалбите, както и заплатите на работниците в тях. Ние предложихме процедурите по пряка подкрепа за инвестиции и иновации да започнат незабавно, независимо, че Планът за възстановяване и устойчивост още не е одобрен”, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.