Той работи в екип със стендъп комиците V for Venetta и Митака беше прав

Гост в предаването "Другото лице" тази седмица е Димитър Иванов - Капитана. С него е и куклата Бай Теньо.

"Идеята се роди след първия локдаун, когато се наложи да се самоизолираме за половин година в къщата ни на село. Там забелязах, че всички комшии имат табели "Образцов дом", само нашата къща нямаше. Оттам дойде името. Иначе в спектакъла разглеждаме кое точно прави един дом образцов. Разглеждаме малките спънки от ежедневието по весел и хумористичен начин", сподели Димитър.

Наричат го първият вентролог в България. Сред любимите му теми е човешката глупост.

"Вентролог е да можеш да говориш, без да си движиш челюстта и устните. Някои го наричат изкуство, чрез което говориш с корема си", разясни той. По думите му звуците се изговарят с определена техника, с помощта на езика и зъбите. "Това е илюзионно изкуство, което работи с техника на говорене и с това да отвлича вниманието, ние лъжем хората, че говори Бай Теньо", разказва творецът. През 2016 г. се "запознава" с Бай Тъньо. Винаги е бил единак. Сега обаче е в екип с още двама стендъп комици - Венета Кожухарова - V for Venetta и Димитър Велков - Митака беше прав.

Как се управлява кукла? Говори единственият вентрилоквист в България

Те споделят, че е удоволствие да се работи с него. Венета пък е един от пионерите в жанра. "Използвам т.на.р. "майчински хумор", обичам да се шегувам с брачния живот, с детето. Също така любима тема ми е Наталия Кобилкина", казва тя.

"На всеки 30 секунди си съден от публиката като стендъп комик. Това е напрягащо, но ако си супер смешен, това е възнаграждаващо", признава Митака. Той обича да "ядосва" публиката, да го намразят и после да му се смеят.

Спектакълът, който прави в последните 2 години -"Образцов дом", е вече над 100 пъти на сцена. Куклата, която мечтае да има, е на Бог.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала във Vbox7.