Виталий Москаленко заяви, че не може да има дипломация, когато бомбардират украинските градове

"Това е акт на война и нарушение териториалната цялост на Украйна, ние имаме право да се защитим. Свалени са пет самолети и един вертолет на агресора", това заяви украинският посланик в България Виталий Москаленко.

"Цялата територия на Украйна е под агресия на Русия, ударите не са само в Донбас, но и в Киев, Храков, Одеса. Войната тече от няколко години, надяваме се на подкрепа", заяви още той.

"Русия ще бъде подложена на изолация, дойде време за тежките санкции, които бяха обещани. Путин направи военни действие, които изискват решителен отговор", категоричен е Москаленко.

"Не може дасе говори за дипломация, когато обстрелват нашите градове. Зеленски поиска разговор с Путин, но той не е отговорил, няма такава дипломация", каза още посланикът.

"Целта на Русия е да наложи контрол над Украйна", убеден е Виталий Москаленко.

„Разбира се, че Украйна ще отговори на нападенията. Страната трябва да се защитава. Това е една голяма война. Не просто начало на операция, а широкомащабна агресия, която Русия предприе против независима Украйна. Целта е грубо нарушение на устава на ООН. Бойният дух на украинските военни е висок. Нашите защитници са готови да отблъснат държавния агресор и ще направят всичко по силите си да защитят украинската земя. Призоваваме международната общност да действа незабавно”, каза още той.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.