Според анализатора ударите са върху военни обекти, не към населените места

"Целта на Русия с тази военна операция е да бъде сменена властта в Киев, след това руската армия ще се оттегли и ще остави украинците да се оправят сами", това каза в "Твоят ден" международният анализатор Боян Чуков.

"Второ, вчера бе прочетен списък с военнопрестъпници, според руската страна, които са давали заповеди за обстрел на мирни населени пунктове в Донбас, след което се е е стигнало до много човешки жертви", добави той.

"Заедно с операцията тръгват групи на спецназ, подсилени с чеченски спецназ, които ще издирват тези военнпрестъпници, ще ги залавят и ще ги изправят пред съд", каза още Чуков.

"Въобще не става дума само за Източна Украйна, не участва само руската армия, но и тази на Беларус. Унищожени са всички военни летища, ПВО-то на Украйна също. Украинската военна машина е смазана, тя не може да отговори", каза още той.

Боян Чуков подчерта, че се обстрелват военни обекти, не самите населени места.

Международният анализатор припомни, че Путин е предупреждавал как превръщането на Украйна в анти Русия рано или късно ще доведе до конфликт, което се и случва сега.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.