Има пунктове, където срещу паспорт, можеш да станеш доброволец, дават автомат и отиваш да защитаваш града, казва той

"Чуват се взривове отново. През нощта явно ще продължават. Препоръчват да не включваме светлините. Имаше паника, хората изкупуваха хляба, водата, лекарствата. Имаше опашки пред банкоматите. Това заяви преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев за 'Денят на живо".

По думите му има навлизане в няколко области в Украйна. "Студентите не са мобилизирани, те са на онлайн обучение. Младите преподаватели обаче очакват призовки за фронта. Има пунктове, където срещу паспорт можеш да станеш доброволец, дават автомат и отиваш да защитаваш града. Аз също опитвах, но казаха "не", разкри той.

Проф. Станчев от Харковски университет: Русия бомбардира 36 населени пункта в Украйна

Според него са разбити доста големи обекти от военната инфраструктура в Украйна. "Украинците се опитват да се противопоставят на руската армада, но не се знае доколко ще успеят. Има опасност от завладяването на "Чернобил" от руснаците", посочи професорът.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.