Украинският президент разговаря с Борис Джонсън по телефона

Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна, заяви украинският президент Володимир Зеленски в телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, съобщиха от „Даунинг стрийт". 

Междувременно се очаква преговорите между Киев и Москва да започнат рано тази сутрин, съобщават украински и руски източници. Планираше се стартът им да бъде даден в неделя, на границата между двете страни, след като бе постигнато съгласие за това с посредничеството на Беларус.

Украински власти: Чуват се взривове с Киев и Харков

„Александър Лукашенко призова за среща на украинската и руската делегации на река Припят. Подчертавам: без никакви условия. Ще кажа откровено, както винаги: аз наистина не вярвам в резултата от тази среща, но нека опитат. Така че по-късно нито един гражданин на Украйна да няма съмнение, че аз, като президент, се опитах да спра войната, когато имаше дори малък, но все пак шанс”, заяви Зеленски.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.