Някои от тях са без родителите си

В търсене на спасение от войната у нас пристигнаха част от националните състезателки на първия отбор по художествена гимнастика на Украйна. В Созопол, заедно с родителите си, са част от грациите на област Виница.

Част от отбора на Виницката Федерация на Украйна по художествена гимнастика вече е настанен в хотел в Созопол, край къмпинг Каваци. Сред 20-те грации на Украйна има национални състезателки, момичета от разширения състав, както и шампионки на Украйна при жени, девойки старша и младша възраст. Всички с една мечта.

„Мечтаем за мир и преоценихме всички ценности и това колко сме ценили живота, който имахме доскоро. Искаме да се върнем към миналия живот, но всеки от нас разбира че никога няма да бъде същото”, споделя Аня Миргаротская , треньор.

 За Аня работата вече е не просто президент на федерация в една от украинските области, а треньор, психолог и втора майка за момичетата. Разказва, че най-малките трудно понасят откъсването от дома.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Елена Танева

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.