Машината изпълнявала полет от Дубай до българската столица

Фалшив сигнал за бомба на летище София вдигна полицията на крак. Според първоначално получената информация на борда на самолет на авиокомпания flydubai, изпълняващ полет от Дубай към София, има бомба.

Самолетът, в който е имало 124 пътници, каца у нас малко след 15 ч., като веднага е свикан кризисният щаб на летището, извикани са полиция и линейка. Самолетът е претърсен и взривно вещество не е открито.

„Беше си спокойно по време на целия полет. След като кацнахме ни казаха, че ще има проверка и тогава разбрахме, че има нещо. Никой не се е държал по-странно. Изведоха един човек, но беше абсолютно нормален”, каза пътникът Ралица.

„Стандартната процедура включва, когато има информация за нещо съмнително, да се докладва първо на земята, кризисните щабове правят необходимата подготовка. Самолетът се отклонява, така че да не представлява опасност, а на пътниците се съобщава, когато има достатъчно ясни факти”, обясни говорителят на летище София Росен Бъчваров.

Официално становище на flydubai

„Полет FZ 1757 на flydubai от Дубай Интернешънъл (DXB) беше посрещнат от властите при кацането си на Международно летище София (SOF) днес (15 април) като предпазна мярка за разследване на твърдения за заплаха за сигурността. Нашият висококвалифициран екипаж спази стандартната процедура. След проверката за сигурност FZ 1758 получи разрешение да отпътува за Дубай. В момента местните власти провеждат разследване. Извиняваме се на пасажерите за причиненото неудобство, но безопасността на нашите пътници и екипаж остава наш основен приоритет”, обясняват от авиокомпанията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.