В рамките на няколко седмици писателят обяви, че е приел да стане шеф на БНТ, после на СЕМ

В рамките на няколко седмици писателят Иво Сиромахов обяви, че е приел да стане шеф на БНТ, после на СЕМ. Каза, че ако се наложи ще поеме и БНБ, защото от работа не се плаши. Няма да оттегли и кандидатурата си за министър на културата. Изобщо, където има нужда от управленци, той е готов да помага. Мария Йотова се срещна с Иво Сиромахов за да си поговорят за властта, тъжните и смешните неща в живеенето тук.

„Не се плаша от работа. Имам ясна концепция какво да правя с всяка една от тези организации. Има хора, които трудно различават истина от шеги. Голяма част от обществото не вниква в нещата. Пропагандата е много жестока във всички посоки”, сподели той.

На въпрос защо не е влязъл до момента в политиката, Сиромахов отговори по следния начин:

„Не харесвам държавната работа. Това е основната причина. Най-ценното нещо е човек да бъде свободен, а пък в политиката човек няма как да бъде такъв .Трябва да правим това, което искаме”, уточни той.

По думите му светът все повече ще се разделя.

„В един момент ще стане много сериозна войната на мнения. Социалните мрежи я усилват”, каза още писателят. И допълни, че смята да се кандидатира за председател на ООН.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.