Инцидентът е станал в центъра на столицата

Велосипедист е с опасност за живота, след като е бил блъснат от трамвай в центъра на София. Става въпрос за 30-годишен мъж. От МВР уточниха, че инцидентът е станал на ул. „Алабин” в близост до бул. „Витоша”.

„Пострадалият пресече без да се огледа. Беше със слушалки и с качулка на главата и не видя трамвая. След сблъсъка мъжът падна под мотрисата и се влачеше около десет метра”, разказа свидетелят на инцидента Ивана.

Кола от кортежа на Радев катастрофира в Пловдив, има пострадали (ВИДЕО)

Тя обясни, че се е обадила веднага на спешния телефон. На място пристигнали медици, екипи на пожарната и полицията. Жена от трамвая оказала първа помощ на пострадалия. „Ватманът беше много притеснен. Слезе веднага и тръгна да звъни на 112. Това беше много стресиращо”, допълни Ивана.

Сигналът за инцидента е подаден в 22:01 ч. към Спешна помощ. Оттам обясниха за NOVA, че линейка е пристигнала на мястото за пет минути и е откарала пострадалия велосипедист към реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна”.

Състоянието на мъжа е тежко, а първоначалният преглед показва, че е с охлузвания, комоцио и има сериозна травма на главата. Има съмнения и за счупване в основата на черепа. Мъжът ще бъде хоспитализиран, а изследванията му ще покажат колко сериозни са нараняванията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.