От Българската петролна и газова асоциация имат притеснения за техническото изпълнение на идеята

Държавата и бизнеса в преговори за мерките за компенсации заради високите цени на електроенергията и природния газ. На среща в Министерството на финансите търговците на горива уточняват как на практика ще се реализира идеята на правителството за отстъпка от 25 стотинки на литър.

ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА: Колко ще ни струва да заредим колата (ОБЗОР)

В 10 часа в МФ влязоха представители на Българската петролна и газова асоциация. Очаква се да бъде обсъдена идеята всяко физическо лице, което зарежда бензин или дизел, да получава отстъпка от 25 стотинки на литър за до 50 литра.

Преди срещата от Асоциацията казаха, че искат това да се случи, но имат притеснения за техническото изпълнение на задачата.

Данаилов: Обсъжда се отстъпка при зареждане на до 50 литра гориво

Вчера малки и средни търговци на горива казаха, че средствата им са оскъдни и при такава отстъпка само за един ден ще се наложи да спрат работа.

Депутати заговориха и за изискване на лична карта при зареждане, както и за евентуално ограничение при зареждане на количества горива.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.