Недоволството на здравните работници е заради неизпълненото обещание на премиера Кирил Петков

Клаксони озвучиха центъра на София. Коли на синдикат „Защита“ тръгнаха на автошествие от пл. „Независимост“ в столицата. Колоната се спря за кратко пред сградата на Министерския съвет. Полицаи ескортираха автошествието. Образува се и задръстване. Протестиращите развяха знамена от прозорците на автомобилите си.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Недоволството на здравните работници е заради неизпълненото обещание в началото на април по време на среща с премиера Кирил Петков за вдигане на заплатите в сектора. Протестиращите, които проведоха вече няколко акции пред сградата на Министерство на здравеопазването, заявяват категоричната си позиция против „унизително ниски и несправедливи възнаграждения на работещите в здравеопазването, драстично намаляване на доходите им след спиране на изплащането на допълнителните възнаграждения за COVID-19, гнусното неизпълнение на даденото от самия министър-председател на Република България обещание за увеличение на възнагражденията им”.

Синдикат „Защита” е срещу спекулативното повишаване на цените на енергията и горивата, което води до вихреща се инфлация, и безконтролното повишаване на цените на стоките от първа необходимост, казват още протестиращите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС