Външните министрите на страните от Г-7 се събраха на двудневна среща в Германия

Външните министрите на страните от Г-7 се събраха на двудневна среща в Германия, за да обсъдят войната в Украйна. Първите дипломати на седемте най-развити държави ще дадат мощен знак за единство и ще се противопоставят на руските опити да разделят света заради Украйна. Това заяви домакинът на срещата германският външен министър Аналена Бербок.

Според министъра на външните работи на Франция това показва много силното единство между членовете на Г-7, които ще продължат да подкрепят във времето битката на Украйна за суверенитет, до победата на Украйна.

Борел: Допълнителни 500 млн. евро от ЕС за покупка на танкове и артилерия за Украйна

„Ние не сме във война срещу Русия, Русия е тази, която воюва срещу Украйна. Има агресор и един нападнат и ние подкрепяме този, който е нападнат”, допълни Жан-Ив льо Дриан.

„В момента е много важно да поддържаме натиска върху Владимир Путин, като доставяме повече оръжия на Украйна, като увеличаваме санкциите. Единството на Г-7 беше жизненоважно по време на тази криза за защита на свободата и демокрацията и ние ще продължим да работим заедно, за да направим точно това”, каза на срещата външният министър на Великобритания Лиз Тръс.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.