Причината - обвинения от Русия по адрес на италиански медии и институционални представители

Министърът на външните работи на Италия извика в понеделник руския посланик в страната, за да се противопостави на повтарящите се обвинения по адрес на италиански медии и институционални представители, предаде ДПА. По време на срещата генералният секретар на Министерството на външните работи Еторе Франческо Секуи отхвърли руските обвинения, че някои италиански представители, както и медиите в страната се държат неморално.

Секуи отхвърля твърдението, че италианските медии участват в "антируска" кампания, се казва в комюнике на италианското външно министерство. Руското посолство отговори, чрез публикация във Facebook, че посланикът Сергей Разов е обърнал внимание на неприемливи според него забележки от страна на високопоставени италиански служители. Доминиращата в италианските медии "пропагандна линия" може да бъде описана единствено като "враждебна", се казва още в публикацията.

В събота посолството използва Facebook, за да публикува цитат от доклад на руското външно министерство, в който се говори за "открита антируска кампания" в италианските медии. Според него използваната информация е взета от западни и украински източници и това е повлияло на отношението на италианците към руснаците, живеещи в Италия.

При срещата си с Разов Секуи осъди "неоправданата агресия на Руската федерация в Украйна". Той призова също за споразумение за износа на зърно от Украйна, за да се избегнат сериозните последици за хранителната сигурност в глобален мащаб.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА