В кулинарната надпревара се впускат петима артисти от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA

Петима артисти ще се впуснат с кулинарна страст към победата в „Черешката на тортата“ следващата седмица. Нестандартна кухня, съпроводена с много музика, ще присъства в атрактивните вечери на новите участници - актрисата, долетяла специално за предаването от Лос Анджелис, дъщерята на Тодор Батков, провокативната певица с много лица, певецът-зъболекар и диджеят, в чийто репертоар присъстват над 2500 български песни. От кухните им ще се носят ноти и интересни аромати, но на финала думата ще има главният диригент на шоуто шеф Иван Манчев.

Вечеря с импровизации, гарнирана с люти чушлета, от Борислав Чучков в „Черешката на тортата“

Начало на новата кулинарна седмица ще даде властелинът на караокето - DJ Ivan. В ролята на Владетеля на хълма, той ще посрещне компанията в традиционна селска къща и ще ги потопи в атмосферата на българските народни приказки. В менюто си ще заложи на екологично чисти и висококачествени продукти, произведени от самия него и хората от региона. Изненадите на DJ Ivan ще започнат с невиждан welcome drink и ще завършат с музикални предизвикателства, които ще извадят гостите му от зоната на комфорт.

Традиционни рецепти в духа на Северозапада от DJane Monique в „Черешката на тортата“

Следват кулинарните морски изкушения на актрисата и певица Мария Елена Инфантино. С баща композитор, създал музиката към кино-шедьовъра „Кръстникът 2“, и майка оперна певица, Мария Елена живее в Лос Анджелис, но има дом в Рим и Пловдив. Тя ще направи решителен опит да пренесе компанията в Италия, като пресъздаде бохемски италиански вкусове. Ще усетят ли гостите романтиката във въздуха и с какви теми ще ги забавлява, зрителите ще видят във вторник.

Автентична украинска кухня с Влади Карамфилов - Въргала в „Черешката на тортата“

Импровизирани аламинути, посветени на рибата, ще поднесе Коцето Калки в сряда. Той избира да посрещне гостите в тайна артистична къща, в която властва духът на кулинарията и изкуството. Цялостната му концепция е изградена около рибата като основен мистичен символ в християнството. Артистът, който по професия е зъболекар, ще посрещне компанията с древен ритуал и ще обясни защо често използва в общуването си думата „ихтиос“.  

Уютна вечеря с щипка артистичност от Цветелина Цекова в „Черешката на тортата“

В четвъртък поп фолк певицата Кали, която е на сцената от три десетилетия и в последните години смело експериментира с музикалните стилове, ще избере за тема на вечерята си суровоядството. Признава, че това меню е неизчерпаем източник на енергия и един от най-добрите начини да излекуваш тялото си. Освен сурови продукти, произведени от частни производители и ферми, на масата й ще присъстват и много любопитни истории. А в края на вечерта ще поднесе интересни подаръци на своите гости.

Връщане в детството с Мая Бежанска в „Черешката на тортата“

Финалът на седмицата ще бъде поставен в луксозния дом на певицата Калина Баткова, известна с артистичния си псевдоним K.LINA. Младата певица с вроден усет към изкуството, естетиката и красотата обича да рисува, пее и свири. Въпреки че е дебютант в „Черешката на тортата“, тя ще демонстрира завидни кулинарни умения и ще спечели сърцата на гостите с изискана средиземноморска кухня и топло отношение. K.LINA ще приготви много изненади за артистичната компания, а другите участници високо ще оценят подаръците й.

Кой ще заеме първото място в кулинарната надпревара следващата седмица и ще си тръгне с плакета на шеф Манчев? Не пропускайте новите епизоди на „Черешката на тортата“ от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA. 

Още интересна информация за "Черешката на тортата" можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.