Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди, коментира той

„Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Николай Радулов, който вчера напусна ИТН.  

„Няма как да ме купят, няма как да ме напазаруват, няма как да ме притиснат. Имаме лидерска партия с лидер, който не познаваме. Но от негово име ни се казва какво да правим. При всеки опит да обясним, че сме народни представители и хората са ни избрали, ни се казва, че сме нищо и Слави Трифонов ни е вкарал в парламента. Хората ми казваха, че не искат да гласуват за Трифонов, но ще гласуват за мен”, заяви Радулов.

„В миналото НС Тошко Йорданов го каза право в лицето на Ива Митева, която тогава беше председател на НС. Даже нещо подобно каза и от трибуната на НС. Тя го попита дали няма да ни остави да вземаме решения, защото само отгоре ни се спускат нещата. Той каза: „Вие сте нищо. Слави ще взима решенията и ще ви казва какво да правите”, продължи Радулов.

„Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско. Той просто я увещаваше да поговорят, защото тя беше поддръжник да излезем от ПГ. Не знам какво се е случило”, заяви Радулов. И допълни, че първоначално желаещите да напуснат групата са били 10-има.

„Ние напускаме, защото не приемаме идеята, че сме никои, след като сме в Народното събрание. Няма да подкрепяме никого безрезервно, няма значение, откъде ще излязат идеите. И от „Има такъв народ" да е - няма значение. Мен никой не може да ме заплашва, никой не може да ме изнудва", обясни Радулов. 

„Това, което ме възмути - опитаха да направят събрание на всички, които работехме по сигурността в „Има такъв народ". Имаше един човек - охранителят на Слави. Обади ни се по телефона, събрахме се и той каза, че поема политическото ръководство, на което аз се изсмях. Идеята му беше да вкара в МВР двама много компрометирани служители на МВР с побоите над хората. Единият беше заместник-директор в Софийската дирекция по време на протестите. Хората, отговорни за побоите", обясни Радулов и потвърди, че единият е Антон Златанов. „Другият мисля, че в момента е съветник на вътрешния министър, преди това е бил съветник на г-жа Бъчварова”, каза още Радулов. Срещата се е състояла в офиса, който се използва от партията в НДК.

„Отидохме на срещата с него, защото мислехме, че има връзка със Слави. Опита се да създаде впечатление, че говори от негово име. Каза, че той ще поеме политическото ръководство на тази група. Ние се изсмяхме, защото сме двама професори и трима доктори на науките. Целта беше да направим група, която да лобира за такива хора като Златанов, да влизат в министерството и да го ръководят. Отказахме”, каза Радулов.

На въпрос кой е разговарял с него за напускане на партията, Радулов каза: „С мен говори Светлин Стоев. Това е човек, с който се запознах на протестите през 2020 г. и, който ми предложи да се заема с каузата на „Има такъв народ". 

„Няма никаква промяна в специалните служби, те са овладени от хора на ГЕРБ и работят срещу каквато и да е промяна, включително срещу сегашното правителство”, каза още Радулов.

Петков: Мафията загуби коалиционния си партньор

ИТН: Подложени сме на изключителен натиск от мутри

Трифонов: Ще съдя Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за лъжи и внушения

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.