Васил Михайлов е с повдигнато обвинение

Арестуваха за втори път сина на зам.-окръжния прокурор на Перник. Срещу 18-годишния Васил Михайлов вече има повдигнато обвинение. Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Кметът на Перник заяви,че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно.  

Повдигнаха обвинения на прокурорски син за побой и закана с убийство в Перник

„Първият сигнал, който е регистриран при нас, е от началото на май. В областната дирекция дойдоха момче и момиче, които бяха много притеснени. Те разказаха, че прокурорският син му е нанесъл сериозен побой. Показаха и видеоматериал. Поводът е бил неразбирателство заради жена. Докладвахме на прокуратурата и беше образувано досъдебно производство. Установиха се още подобни случаи, като има и доказателства. Има и други потърпевши, но се страхуват да говорят”, обясни в ефира на „Здравей, България” старши комисар Павел, Млеканов, директор на Областната дирекция МВР-Перник.

Серия сигнали за побои, нанесени от прокурорския син

 В града тече акция. Проверени са 174 лица, 111 коли, като няма задържани.

„Чувахме слухове, но, за съжаление, никой не ми беше споделил за този човек. За щастие, след като мъжът стана публично известен, перничани добиха смелост и разказаха и за други случаи на агресия”, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Младежът е нанесъл побой през 2018 г. на моя син. Били са на събитие по време на празника на града и са го пребили. Имаше фрактура на черепа, карали са го насила да яде салфетки и фасове. Гаврили са се с него. На следващия ден е отишъл в полицията и там са му казали, че на видеокамерата се вижда, че само се прегръщат. Нямало е никакво разследване”, разказа друга жена, живееща в града.

Пребиха президент на български футболен клуб

„При всяко задържане Васил Михайлов е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Има слухове, че е биел и родителя си”, разказа Марияна Николова, жената на бившия футболист на „Миньор”-Перник. Румен Андонов.

Повече гледайте във видеото.

Защо пребиха бивш футболист на „Миньор”

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.