Името на младия мъж нашумя покрай нападение над бивш футболист от „Миньор” (Перник)

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишно момче, син на пернишки прокурор, за причинена телесна повреда на мъж и закана с убийство на жена в Перник.

Спецакция в Перник, задържаха сина на прокурор

На 9 април около 04.00 ч., в близост до детска площадка в града, обвиняемият нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение.

Защо пребиха бивш футболист на „Миньор”

И за двете престъпления в Наказателния кодекс се предвижда наказание затвор. В хода на разследването са разпитани свидетели и са назначени експертизи.

Предвид възможността младежът да се укрие или да извърши друго престъпление, той е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Името на младежа нашумя покрай нападение над бивш футболист от „Миньор” (Перник). Румен Андонов е със счупена челюст и е настанен в „Пирогов”. Роднини на пострадалия твърдят, че именно 18-годишното момче е пребило футболиста. Още по темата четете ТУК.

Пребиха президент на български футболен клуб

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.