По думите му това е най-некадърното ни управление за последните 30 години

"Ще посрещнем октомври с 40% инфлация. Ще се съберат гласове да падне правителството, но няма събрано мнозинство. Пазаруването на депутати върви със страшна сила. Премиерът Петков директно обеща места в листите на напусналите ИТН. Партията на Слави няма никакъв шанс за новия парламент. Това е най-некадърното управление в България за последните 30 години във всяка една област". Това заяви за "На фокус" депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

По думите му ДБ също имат вина за ситуацията. "Христо Иванов направи комисия за конституционални промени без членове на опозицията. Така тя бе мъртвородена", смята той. И допълва, че свалянето на председателя на НС не е оценка за личните му качества, а за лошия парламент.

Любен Дилов - син: Кризите в България нямат нищо общо с войната в Украйна

"Искрено се надявам това правителство да не оцелее, защото е вредно. Рядко има мафия в парламента, защото това е законодателна власт. Тук думата не е уместна, по-скоро е шаблон. Може да има лобистки практики. Виждаме пълзящ преврат, организиран от самите управляващи, от покъртителната им некадърност и неспособност да правят каквото и да е", посочи той. И допълни, че президентът е изкарала ПП на политическата сцена.

Според него всеки протест е хубав, защото показва, че липсва равнодушие. "Той беше спонтанен, в края се появиха организационни елементи. Видимо някои от хората бяха организирани. Вярвам, че Слави има добри намерения. Опитът на Кирил Петков да го "зашие" към казуса с "Капитан Андреево" е жалък. Той няма далаверджийско мислене, но не е и подходящ за политик. Ако ИТН разкажат тяхната версия, може да получат тласък", предположи Дилов. 

По темата за РСМ той каза, че ГЕРБ са били убедили съседската страна да се съгласи с много от условията, но след това е била загубена година и половина. "Говоренето на две и повече писти на Петков доведе до хаоса в момента. Мисля, че френското предложение ще пропадне, но ще има отрезвяване", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.