Руските ракетни войски и артилерията поразиха в Украйна 253 района с жива сила и военна техника за 24 часа

Тази нощ руските войски продължиха да обстрелват Харковска област, където има убити и ранени. Най-малко трима души пострадаха в самия Харков, съобщи в Телеграм Олег Синегубов, ръководител на областната военна администрация, цитиран от Укринформ.

Руските окупатори изстреляха седем ракети по град Николаев, информира междувременно в Телеграм началникът на местната областна военна администрация Виталий Ким, без да добави подробности.

Тежките боеве в Донбас продължават

През последното денонощие руските ракетни войски и артилерията поразиха в Украйна 253 района с разположени там жива сила и военна техника на Киев, а също и шест склада с боеприпаси. Унищожен е и горивен терминал в град Николаев, снабдявал бойна техника на украинските войски. Това посочи днес в своята сводка министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС.

Силите на Руската федерация водят въздушно разузнаване по Харковското направление, за да открият къде са разположени украински бойни части. Агресорът интензивно обстрелва с артилерия украинските позиции край Харков и други селища от региона. С цевна и реактивна артилерия е обстреляна гражданска инфраструктура, информира по-рано УНИАН.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА