По думите му двустранните протоколи, които се подписват, ще станат част от проследяването на процеса на напредък

"До голяма степен предложението на френското председателство на ЕС отразява нашите. Предлага ни се фундамент, върху който да надграждаме. Ще бъде престъпление, лековерно и необмислено, ако правителството не се възползва от тази възможност". Това заяви Георг Георгиев, депутат от ГЕРБ-СДС за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му двустранните протоколи, които се подписват, ще станат част от проследяването на процеса на напредък по преговорите на РСМ. "Добросъседството продължава да бъде хоризонтална политика - ще следим изпълняването на критериите. Никъде не пише, че приемаме македонския език", обясни той. И допълни, че трябва изпълнителната власт да се задължи да се занимава с проблемите по двустранните отношения.

Според него не е имало становище от страна на управляващите във Външна комисия, за да може да бъде дискутирано. "Крещяща липса на компетентност, гарнирана със страх, са демонстрирани от премиера и правителството", коментира Георгиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.