Той отчете, че събираемостта на данъците за първите шест месеца е 99,99%

Данъчните са готови да въведат отстъпката от 25 стотинки за всеки литър гориво още от 1 юли, но всичко зависи от решенията на парламента. Това заяви пред NOVA директорът на НАП Румен Спецов. Той отчете, че събираемостта на данъците за първите шест месеца е 99,99%.

Разглеждането на бюджета между първо и второ четене и окончателното приемане на актуализацията е ключът към въвеждането на отстъпката, подчерта Спецов.

„Имаме възможност от 1 юли, чисто хипотетично, ако се приеме утре актуализацията на бюджета, да администрираме тези 25 стотинки на литър. Планът е готов. Не искам да влизам в подробности, докато не видим дали това нещо ще бъде прието”, уточни той.

Колкото до данъчните проверки в „Нефтохим Бургас”, те вървели със седем години назад. В краят на август се очаквал докладът за 2015 г., но на този етап рафинерията била финансово стабилна.

„Нефтохим Бургас” тази година ще декларира за предходната положителен финансов резултат, което е много добре”, обяви директорът на НАП.

Спецов заяви, че не се притеснява за поста си на фона на политическите сътресения. Най-важното за него било, че е изхвърлил асоциацията с НАП и думата „бухалка“.

„Дойдохме за два месеца и половина. Вече една година и три месеца съм на този пост. Ще остана, докато държавата прецени, че има нужда от мен. Когато прецени, че няма - без драми, подавам си молбата и приключвам с държавните дела”, категоричен е той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.