Белият дом съобщи, че той ще трябва да измине част от пътя до Мюнхен с автомобил

Американският президент Джо Байдън отпътува от срещата на Г-7 в Германия по-рано от предвиденото заради лоши метеорологични условия, предаде Асошиейтед прес. Програмата му предвиждаше той да направи изказване при закриването на форума, след това да отлети с хеликоптер за Мюнхен, а оттам да отпътува със самолета "Еър форс уан" за срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Байдън: Г-7 с инфраструктурна програма за бедните страни на стойност 600 млрд. долара

Белият дом обаче съобщи, че заради мъгливото време, ниските облаци и вероятността от гръмотевични бури в района на баварския курорт Елмау Байдън ще трябва да измине част от пътя до Мюнхен с автомобил.Преди да отпътува, той разговаря с британския премиер Борис Джонсън, френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Марио Драги и с германския канцлер Олаф Шолц. 

Демонстрация на единство на срещата на лидерите на Г-7 (ВИДЕО)

Програмата на американския президент за визитата му в Мадрид предвижда срещи с испанския премиер Педро Санчес и с краля Фелипе Шести. След това Байдън ще присъства на вечеря преди откриването на срещата на върха на НАТО. 

Зеленски поиска от лидерите на Г-7 още помощ за Украйна

Лидерите на Г-7 се шегуват с Путин (ВИДЕО)

Съпругите на лидерите на Г-7 се разходиха заедно край Баварското езеро (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА