Според нея решението на Петков за руските дипломати предизвиква сътресения в коалицията и БСП

"Основният проблем на Корнелия Нинова е вътрешнопартиен. Ималo e стабилна група членове от БСП с остра декларация относно гоненето на руски дипломати. Тогава Нинова е свикала ръководните органи. Решението на Петков предизвиква сътресения в коалицията и БСП. Нинова търси деликатен вътрешнопартиен баланс. БСП е скритият проблем в коалицията, ИТН е дразнителят". Това заяви политологът д-р Румяна Коларова за "Денят на живо" по NOVA NEWS.

Според нея има инициатива да бъдат изяснени обстоятелствата около решението за изгонване на руските дипломати. "Това ще бъде една от големите теми в предизборната кампания. Има вариант Петков да оправдае провала за сформиране на кабинет с решението на БСП. Видяхме в ПП хора без никакъв управленски опит в публичната сфера, не се знае каква фигура ще бъде номинирана за премиер. Трябва да бъде познат и с авторитет. Успешен изход може да бъде потърсен само с човек с такъв профил", смята тя. И допълва, че възрастта и опитът също са важни.

Политолог: Петков трябваше да инициира решение за РСМ

"Срокът за действие на този кабинет ще бъде силно ограничен, това е кризисна стъпка. Въпросът е дали могат да направят стабилно мнозинство и дали може да се върне ИТН. Може би в БСП има група, която разчита на подкрепата на Радев и Йотова. Съобразяването с Нинова от страна на ПП не е свързано само с политическия й опит, но и с позиционирането им в център-ляво", коментира д-р Коларова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.