„От там зтича информация към една политическа партия, която ги е инсталирала преди 5-6-7 години”, каза още той

„В момента като че ли всички специални служби са в много лошо състояние. При това те са инфилтрирани с кадри, които пречат на работата на самите служби. Искам да се смени ръководството от горе до средно управленско ниво, тъй като това пречи на работата и от тях изтича информация към една политическа партия, която ги е инсталирала преди 5-6-7 години”. Това заяви независимият депутат проф. Николай Радулов, който е един от напусналите „Има такъв народ” в ефира на предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Николай Радулов за ИТН: Тошко Йорданов ни казваше, че ние сме нищо

„В България се счита, че като че ли не може да направиш честна постъпка, ако зад нея не стоят пари и постове. Това не е така и хората виждат, че ние не желаем нито пари, нито постове. Един от нашите колеги се подложи на детектор на лъжата, ние също сме готови за това”, каза още той.

„Основното е това, за което бяхме на площадите - желанието ГЕРБ да бъде изчегъртан. Ние започнахме да изчегъртваме всички, но не и ГЕРБ. Накрая се стигна до страхотно безумие ИТН да гласува с ГЕРБ и заедно с него да сваля правителството. Ние на площадите се борехме срещу ГЕРБ”, посочи Радулов.

По думите му, докато е бил част от ИТН, той не е бил наясно кой е определял политиката на партията. „Не желая да съм един гумен печат в парламента и част от тази „политика” на действие, когато някъде се взимат решения и не е ясно това къде е. Аз самият съм виждал Слави Трифонов два пъти за много малко и не съм сигурен дали Тошко Йорданов е преносител или си измисля нещата, които ни свеждаше. Не съм наясно кой свеждаше политиката и това доста дълго време ме терзаеше”, коментира той.

Според него в парламентарната група на ИТН е имало „доста сериозни разправии”. „Гроздан Караджов се появи отникъде в ИТН. Познавам го, защото някога беше част то СДС, но харта в партията не го познаваха. Същото се случи и с министъра на енергетиката. Не е известно как се появи. Това не ни хареса, защото се оказа, че политиците са някъде другаде, а ние сме експерти, които могат да говорят, когато им се разреши”, каза независимият депутат.

На въпрос дали би станал министър на вътрешните работи в кабинета „Василев”, ако му предложат, той отговори: „Нямам такива амбиции. Моите амбиции се състоят в това да контролирам така службите, че възможно най-бързо те да станат модерни и съвременни. Второ – ако приема място в изпълнителната власт, на моето място ще дойде човек, който ще гласува не така, както хората искаха – т.е. с ГЕРБ, а това не мога да го понеса”.

Депутатите отцепници от ИТН вече са отбелязани в сайта на парламента като нечленуващи в ПГ (ОБЗОР)

Запитан дали е възможно да се съберат 121 гласа, които да подкрепят кабинета „Василев”, той отговори: „Надявам се това да стане. Имам информация, че това е възможно”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.