Александрина Пендачанска ще отбележи 30 години на сцена

Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска отбелязва 30 години на сцена с мултимедиен спектакъл наречен „Това съм аз”. Приказният концерт е заедно с Плевенската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров и с участието на изгряващата оперна прима Ралица Богданова.

Александрина Пендачанска и юбилейният спектакъл "Това съм аз"

„Освен тези 30 години се отбелязват и 70 от създаването на Плевенската филхармония. Този оркестър е създаден от моя дядо Сашо Попов и съм щастлива, че е тези години се празнуват с мое участие”, каза Пендачанска.

„Концертите с Веско Ешкенази и Вероника Тодорова са предизвикателство за Плевенската филхармония. Тя е едно откритие, което през миналата година, когато направихме няколко юбилейни концерта на Веско във Варна, Пловдив и Бургас, грабна вниманието на Веско и решиха да направят един проект „В света на музиката”. С него отново ще обиколим Варна, Бургас, Пловдив, Сливен, Ямбол, Велико Търново, както и с няколко концерта с Александрина Пендачанска”, разказа Любомир Дяковски – директор на Плевенската филхармония.

„С нея направихме един концерт миналата година на Фестивала на изкуствата в Копривщица. Тогава решихме да направим още няколко”, добави той.

Повече по темата гледайте във видеото.  

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.