Оперната прима ще е на една сцена с Плевенската филхармония в Бургас

Александрина Пендачанска ще зарадва почитателите на оперното изкуство със съвместен концерт с Плевенската филхармония в Бургас. Оперната дива ще отбележи личния си юбилей на сцената, който съвпада и с годишнината от създаването на филхармонията.

„Това е 70-ият юбилей на Плевенската филхармония, която е създадена от моя дядо Сашо Попов. Да участвам в тези тържества – за мен самата е истински интересно. Така се продължава една традиция”, сподели певицата в предаването „На кафе”.

Концерт-спектакълът е озаглавен „Това съм аз”. На диригентския пулт ще застане големият български маестро Найден Тодоров – директор и главен диригент на Софийската филхармония.

„Заглавието на концерта е такова, защото нищо не съм си спестила. Разкрила съм се в максимална степен. И като репертоар, и като присъствие на сцената.  Публиката ще види и видеа с моя творчески път през годините”, сподели примата.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.