Вижте какво още каза кореспондентът на Българската телеграфна агенция Маринела Величкова

„В Северна Македония е факт рязко противопоставяне на управляващи и опозиция. Няма го онова нещо, което у нас наричаме опозиция, която е в помощ. Ако едните кажат „да”, другите ще кажат „не”. Това заяви кореспондентът на Българската телеграфна агенция Маринела Величкова за „Денят на живо”.

Николай Кръстев: Перспективата за междуетническо напрежение в РСМ не е за подценяване

Тя коментира и протестите от последните дни в Скопие. „Сякаш това, което се случва с протестите, е добавка към вече започналите протести и курсът на ВМРО-ДПМНЕ към предсрочни избори. Но то идва и като плод от стратегията за едно късно предаване на документите от Рамката за преговори на РСМ, което тук нагнети допълнително страстите”, добави тя.

По думите й в страната вече започват да се задават въпроси дали протестът, който по същество трябва да бъде граждански, не е „отвлечен от някои крайни партии". Тя даде пример с „Левица” на Димитър Апасиев, който заяви, че напрежението ще ескалира.

„Тук много трудно могат да повярват, че тази преговорна рамка не е нещо, което България е измислила, а нещо, което предлагат 27 държави членки на ЕС. В РСМ сякаш не успяха и да използват времето, в което бяха страна кандидат членка, за това да влязат в лексиката на ЕС и правилата, по които нещата се случват”, каза още кореспондентът на БТА.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.