Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване

Окръжният съд във Варна даде доживотен затвор на 53-годишния подсъдим за предумишлено убийство на DJ Teddy, извършено в съучастие с неустановено лице. Това съобщиха пресцентъра на съдебната институция. Петчленният състав на съда освободи другия 50-годишен мъж, подсъдим по делото. Той бе оправдан по повдигнатото му обвиннеие за подбудителство и плащане на 20 000 евро за извърпване на престъплението. 

Убийството беше извършено на 26 февруари 2015 година около 22:00 часа, припомнят от съда. Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел, и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в областта на гърдите. Вследствие на нанесените със значителна сила и точност удари, смъртта на 45-годишния диджей настъпила почти мигновено. Според обвинителния акт престъплението е извършено с особена жестокост, а като мотив на подбудителя се сочи „любовен триъгълник“. 

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, докато прокуратурата не обвини 53 годишния мъж след резултатите от направената ДНК експертиза в Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА