Засегнати са хиляди пътници

Компанията „British Airways” съобщи, че ще отмени още стотици полети през лятото. Това ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонското летище „Хийтроу”.

През пролетта въздушният превозвач обяви, че ще отмени 10% от полетите си в периода между април и октомври, за да не се стига до ситуации, при които да трябва да се отменят полети в деня на заминаването им, допълва БТА.

Летищата в Европа, САЩ и на други места страдат от липса на служители на всякакви длъжности - от носачи на багаж до охранители. Липсите, в съчетания с рязко увеличилите се пътувания след отмяната на ограниченията срещу COVID-19 в много страни по света, доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети. 

Отмяната на полетите на „British Airways” последва и решение на служителите на летище „Хийтроу” да излязат в стачка с искане за по-високи заплати. В момента се доуточняват датите за протестното действие, но се очаква то да се състои в разгара на летните отпуски. 

Репортер: Моника Доневска

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.