Жители на Карлово и Сопот излязоха на протест

Блокада на Подбалканския път София- Бургас. Жители на Карлово и Сопот излязоха на протест срещу високите цени на горивата. Въпреки че протестът не получи разрешение от Агенция “Пътна инфраструктура“ за блокиране на Подбалканския път, протестиращите застанаха на пешеходната пътека на изхода на Сопот.

В продължение на два часа на интервали през 15 минути преминаваха бавно, развявайки знамена и плакати, с които да кажат стоп на високите цени на горивата и тяхното ежедневно покачване.

Едно от исканията им е цената на горивата да стигне до 2 лева.

“Виждаме намаление, но то не е достатъчно на фона на заплатите в нашия район, които са средно 800 лева”, каза една от протестиращите. “Искаме драстично намаляване на цените на горивата”, заяви още тя.

За да не попаднат в блокадата, някои преминаха през локалното платно, а други търпеливо изчакаха.

Недоволните организираха и протестно автошествие по улиците на Карлово. И организираха масово зареждане с минимални количества гориво в бензиностанции, които поддържат монопол на цените. Организаторите съобщиха, че още три града на страната следващата седмица ще излязат на протест срещу високите цени на горивата.

Недоволстващите призоваха демонстрации да се проведат и в други градове в страната.

Повече гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.