Депутатът е категоричен, че остава решението да върнат втория мандат

„Коалицията ГЕРБ-СДС е успешна”. Това каза депутатът Румен Христов от ГЕРБ-СДС в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS. „Тази коалиция засега работи добре. Мисля, че продължаваме заедно. Засега имаме споразумение само за 47-тото НС, предстои да подпишем за 48-то”, добави депутатът.

Той прогнозира, че ако ГЕРБ-СДС бъде изолирана и в следващия парламент, отново няма да има стабилно мнозинство, ще има пак нестабилно правителство.  Депутатът допусна възможна коалиция с ПП и ДБ на база евроатлантически възгледи. „Големите цели ни обединяват”, посочи Христов. „Нека отсега не изключване евроатлантическата общност с кого може да се разговаря”, призова още той.

По повод 22-те законопроекта, необходими, за да получим средства по Плана за възстановяване и устойчивост, коментира: „Ние не сме ги видели и няма как предварително да кажем дали бихме ги подкрепили или не”.

Депутатът е категоричен, че остава решението да вземат и да върнат втория мандат утре. Няма кка да водим преговори с коалиция, в която е БСП, каза за ситуация, при която се връчва трети мандат на някоя от досега управлявалите партии. Според него доверието в настоящия парламент се е изчерпало. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.