Георги Георгиев потвърди за политически проект на Радостин Василев

Независимите депутати, напуснали ИТН, няма да подкрепят евентуален трети мандат на ИТН. Това каза Георги Георгиев в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS. Мотивът: „ Защото е по-разумно да има избори, да влязат партии, които знаят какво е стабилност, а не след 2 месеца да сме в поредната криза". По думите му, няма смисъл "тази агония да продължава". 

По думите му моделът ИТН няма да се поромени. "Ние не считаме, че ИТН са способни да участват и да формират правителство, което е стабилно". 

Според депутата принципно е добре да има правителство. "Въпросът е кои ще участват в него като подкрепа и второ кои ще са хората от него - предложенията за министри”, каза Георгиев. "Ако хората не знаем кои са или нашата преценка е, че хората не стават, няма смисъл", бе категоричен депутатът.

Според Георгиев вероятността да се състави кабинет с трети мандат обаче е много малка и това показва самият дневен ред на НС. „Днешният дневен ред, който приехме в НС, е предизборен дневен ред. Всички поведения на политици са двояки - от една страна се опитват да продължават дейността си, от друга страна всичко, което правят, е предизборна кампания". 

Георгиев потвърди, че колегата му Радостин Василев има амбиция за нов политически проект. „Аз не съм потвърдил такова участие. Аз съм в етап на събиране на информация", посочи той за своята посока. По думите му, се водят дискусии и обсъждат варианти с депутати от ПП, с които са се сближили. Но отрече да е водил разговори за присъединяване към техните редици на този етап.

Целия разговор може да гледате във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.