На места има и огънати жп релси

Самолетните писти във Великобритания започнаха да се топят заради екстремните горещини. Това доведе до сериозни проблеми във въздушния трафик.

Едно от летищата, което е понесло сериозни щети, е лондонското "Лутън". Наложи се полетите да бъдат пренасочени към други градове в страната. Механици и инженери бяха извикани незабавно, за да поправят щетите по пистата.

Пожарите в Европа: Над 30 000 души бяха принудени да напуснат домовете си

Част от железопътната мрежа на Острова пък се “огъна”, показват снимки, разпространени от “Network Rail” - една от компаниите по поддръжка на инфраструктурата. Работници по трасетата в графство Съфолк измериха температура на металните компоненти от 62 градуса, което надвишава максимално допустимите нива. 

Рекордната жега предизвика и множество горски пожари.

През последните дни Великобритания отбелязва рекордно затопляне с измерена днес, но още непотвърдена от британския “Met Office” дневна температура от 40.2 градуса по Целзий на летище "Хийтроу" край Лондон. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.