“Пътна полиция” се сезира заради многобройните клипове на Емили Йорданова

Глоба за момичето, което кара тротинетка със 110 километра в час на Околовръстния път в столицата. Днес нарушителят доброволно отиде в КАТ, където трябваше да даде обяснения.

А заради зачестилите инциденти - в някои градове в страната вече въвеждат ограничения за движението на тротинетки по пътищата. Движението на електрическите превозни средства е регламентирано в Закона за движение по пътищата през 2020 година. Според правилата всеки над 16 години може да управлява тротинетка, но с максимална скорост не по-висока от 25 километра в час. А пътищата, по които може да го прави, са тези с максимална скорост до 50 километра в час. Нарушители обаче не липсват. Те развиват над 100 километра в час и карат по нерегламентирани места.

Момиче разви 120 км/ч с тротинетка на скоростен път във Варна (ВИДЕО)

Със 110 километра в час. Мястото – Околовръстният път в столицата. Това е последното видео, заснето преди 2 дни, в което Емили Йорданова кара тротинетка в нарушение. „Не извършвам нищо опасно, тъй като аз спазвам правилата за движение и карам винаги по правилата. Ако ме глобят, санкцията може да е 50 лв., но не знам за какво ще ме глобяват, като има много по-опасни хора от мен на пътя”, каза нарушителката. Тя пристигна в КАТ, за да даде обяснения. „За какво сме дали 8 хиляди лева за тротинетка, като ще я караме с 25 км/ч и ще се пребием”, попита Емили полицаите.

По закон всеки може да кара тротинетка по пътища, където максималната регламентирана скорост за движение е до 50 километра в час. Час по-късно КАТ установи, че Емили е извършила  административно нарушение.

Искат по-строги санкции за водачите на електрически тротинетки, движещи се с висока скорост

Днес преди обяд шофьор не видя и блъсна водач на тротинетка на столичния булевард „Драган Цанков”. Заради зачестилите инциденти и оплаквания на граждани, в Плевен има предложения за ограничения. „Въвеждаме забрана за използването на тези пътно-транспортни превозни средства на пешеходните зони в града, градските площади и алеите в парковете. Що се касае до скоростта - имаме драстични нарушения с по 50-60-100 и повече километри, ние въвеждаме ограничение до 15”, каза кметът на областния град Георг Спартански. Ако промените бъдат приети, карането на тротинетки ще бъде изцяло забранено за малолетни, а нарушителите ги чака глоба от 10 до 50 лева.

Глобата на Емили за нарушението на Околовръстния път е 200 лв. Съставен й е и протокол, с който полицията я предупреждава, че при следващо нарушение, актът може да бъде в по-големи размери.  

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.