Рекорден брой инциденти станаха край Пловдив и Бургас

Серия катастрофи на автомагистрала „Тракия” превърна в кошмар пътуването към морето в първия ден на август. Рекорден брой инциденти станаха край Пловдив и Бургас. Само в рамките на три часа в тези два участъка имаше 13 катастрофи и жертва.

Първата катастрофа е от 7.30 ч. Тя е в посока Бургас и води до километрична колона. Два автомобила се удрят заради неспазване на дистанция. Минути по-късно, в същото платно за Бургас, в протежение на 20 километра, стават още девет катастрофи.

Шофьор профуча с 254 км/ч по АМ „Европа” (СНИМКА)

Най-тежкият инцидент е с жертва - в автомобил със софийска регистрация пътуват една жена и двама мъже. Тримата от София отивали на почивка на море. Колата настига минаван, който спрял в колоната заради катастрофите отпред. Водачката на автомобила не успява да спре и го блъска отзад.

„Вследствие на удара автомобилът се преобръща на платното за движение. Пострадали са трима - шофьорът, както и двама пътници. На път за болницата единият пътник е починал. Това е момче на 27-години. Шофьорът и другият пътник са без опасност за живота”, обясни началникът на „Пътна полиция” - Пловдив гл. инспектор Йордан Милушев.
 


Заради инцидентите хиляди шофьори, тръгнали към морето сутринта, останаха за часове блокирани на магистралата край Пловдив. Преди Бургас бяха изненадани от нова блокада. Там три катастрофи запушиха пътя към морето. Много от изнервените водачи минаха през аварийната лента и за малко не загина полицай.

„Призовавам водачите, когато видят полицай на пътя, да знаят, че по всяка вероятност може и нещо да се случва след тях. Днес колегите споделиха с мен, че са имали два случая, които не ги виждат автомобилите и благодарене на това, че полицаите са отскочили назад, не е станал инцидент с тях”, подчерта гл. инспектор Милушев.
 


Според полицията рекордният брой инциденти край Пловдив днес се дължи на два фактора - несъобразена скорост и неспазване на дистанция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.