Инцидентът е станал на оживен булевард в Благоевград

Сигнал за поредна агресивна проява на пътя. Млад мъж от Благоевград твърди, че е бил жертва на необясним опит за убийство на един от оживените булеварди в града. Случаят е от неделя, когато Петър Арабаджиев се движи с мотоциклета си по един от основните булеварди в Благоевград - „Пейо Яворов”.

На двулентовия път Петър се движи в лявата лента, тъй като в дясната обикновено има спрели коли. Внезапно от лявата му страна в движението се включва лек автомобил, който го засича. 

„Той първо е паркирал в насрещното, обратно на посоката на движението. И когато решава да се включи в посоката на движение, той го направи без включени светлини и без пътепоказател, след което е пълен късмет, че удържах мотора още тогава”, разказва мъжът.

18-годишен нападна таксиметров шофьор във Велико Търново

Засечен, Петър натиска клаксона на мотоциклета, но това само предизвиква повече напрежение.  „Когато той вече ме вижда и чува моя звуков сигнал, умишлено ме засича, набива спирачки пред мен, от което моят мотор се подхлъзва, но не успявам да падна”, разказва Петър.

Той решава, докато се движи зад автомобила, да го заснеме и да сигнализира в полицията за водач със съмнително поведение. Тогава обаче мъжът от колата го вижда в огледалото и отново натиска рязко спирачката. Според Петър това е опит мотоциклетът да се забие в автомобила. „За да избегна удара, минавам вляво от него. Когато въпросният господин видя, че съм се изравнил с неговата кола, умишлено ме удари, нави ляв волан. Отидох в насрещното платно, а отсреща идваше кола. Жив и здрав съм, благодарение на човека, който успя да реагира адекватно и се измести от неговата лента”.

И след падането на Петър обаче конфликтът продължава. Младежът разказва, че шофьорът на колата буквално започнал да влачи мотора по пътното платно, блъскайки го с автомобила си. 

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: 13-годишна бие връстничка, докато група ученици ги снима (ВИДЕО)

Тогава Петър решава да търси обяснение. И чупи предния прозорец на автомобила. „Въпросният господин беше разгънал полицейска стоманена палка и беше решил да ме довърши с нея явно. Извади и нож. Впоследствие полицаите намериха още един в колата, както и . При същата проверка полицаите откриха в неговата кола и нунджако. Досега бях виждал такъв инструмент само в “Костенурките нинджа”, разказва Петър.  

След всичко случило се, той е категоричен, че ще търси правата си в съда. Има леки травми по цялото тяло. И е категоричен, че конфликтът, в който е участвал, не е ПТП, а опит за убийство.

От полицията обясниха, че след случката във Второ районно управление имат две подадени жалби - по една от двамата шофьори. Работата по случая продължава. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.