Тя коментира, че все още чакат отговор от ПП за общо явяване на изборите

"Действията на служебното правителство поне мен до момента ме тревожат". Това каза в „Твоят ден” на NOVA NEWS  зам. председателят на ДСБ Кристина Петкова. Тя допълни, че освен действията, я е шокирал и състава му. "Смятам, че не беше редно от първия ден да се започне с една прочна практика, която бяхме започнали да забравяме, за всяване на страх. Извънредни брифинги, нарочни щабове"...

Петкова проипомни, че основната цел на служебните правителства е да осигурят честни избори и да пресекат процеси и сделки за купен вот, а не да всяват страх. 

По думите ѝ, предходното правителство е договорило достатъчни количества газ. „Сериозните доставки могат да продължат, ако служебното правителство продължи линията на комуникация и преговори, заложени от кабинета "Петков", а не с действията си да отваря вратата отново към преговори с "Газпром”, посочи тя. Очакванията ѝ са, че това може да стане и че ще има опит да се "завърти геополитически посоката на страната".

"Българският интерес не е руският интерес. Българският интерес е да имаме независима държава и да се държи достойно", каза Петкова. 

Тя напомни поканата към ПП за общо явяване на изборите и съобщи: "Все още нямаме отговор от тях. Очакваме".

Петкова изрази надежда следващото правителство да е евроатлантическо и смята, че в сферата на домашното насилие то трябва да започне отново дебатът. "Министерството на правосъдието изготви изключително добър законопроект, за който да дава реална и ефективна защита от домашното насилие. Смятам, че то трябва да върне този проект на масата, да започне политически дебат и да бъдат приети предложенията".

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.