Според бившия служебен премиер възможно е да е политическа атака, но е възможно и да не е

"Хора, които твърдят, че са оторизирани от мен или от ръководството на партията, разговарят с граждани по места, за да ги вербуват за нашата партия. Но това е лъжа", алармира чрез ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS Стефан Янев, лидер на "Български възход".

"Искаме да изградим партията по правилата и според законите. Възможно е да е политическа атака, но е възможно и да не е. Не знаем каква е мотивацията им. След като партията бъде регистрирана, ще обявим стратегията си", заяви още Янев. 

Стефан Янев: Повечето от кризите се задълбочиха

Той поздрави президента за "поредното успешно назначаване на служебен кабинет". "Радев за пореден път демонстрира спазването на законите. Всички министри в служебното правителство трябва да демонстрират държавническо поведение. Това може да включва задължително подновяване на разговорите с "Газпром". Трябва да се изяснят две хипотези - дали можем да получим газ по настоящия договор и дали следва да плащаме неустойки за неполучените количества", смята Янев. 

По думите му от гледна точка на бизнеса трябва да се произвежда и изнася оръжие, но от политическа гледна точка не е добре за България да изнася оръжие за Украйна. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.