Малките са тежали съответно 132 грама и 91 грама

Гигантска панда на име Ер Шун роди близнаци в зоопарк в югозападната китайска община Чунцин, съобщи зоопаркът в понеделник. И двете бебета са мъжки.

Малките са тежали съответно 132 грама и 91 грама, когато са се родили на 22 юли. Към днешна дата те са достигнали тегло съответно 420 грама и 257 грама. 

Не знаете как да яздите камила - училище за езда отвори врати в Дубай (ВИДЕО)

Това беше второто раждане на близнаци от Ер Шун. Първите й близнаци бяха родени през 2013 година. Самата тя е родена през 2007 година и е живяла в канадски зоопарк. 

За да се гарантира, че и двете малки могат да растат здрави, персоналът помага на майката панда да кърми малките.

„Едното малко се кърми от майката панда, а другото се кърми от персонала. След това ще се редуваме, така че и двете да могат да растат и да се развиват нормално“, каза Ин Янкианг, технически директор на заграждението за панди в зоологическата градина в Чунцин.

НА 105 ГОДИНИ: Почина най-старата панда в света (ВИДЕО)

Много посетители на зоологическата градина бяха възхитени от гледката на очарователната новородена двойка. Към август 2022 г. общо 30 малки малки панди са родени в зоологическата градина в Чунцин, включително 13 двойки близнаци и една двойка тризнаци.

Вижте как е изглеждала пандата, обитавала земите на България преди 6 млн. години

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Видео, Снимка: Reuters