По думите му тезата на левицата по отношение на "Газпром“ не е политически мотивирана

БСП няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН. Това заяви народният представител от „БСП за България” в 47-то Народно събрание Явор Божанков в ефира на “Здравей, България”. “Ще работим с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа и който застава срещу корупционния модел”, каза Божанков. 

“Реален риск Борисов да се върне - има, особено с последните действия на служебния кабинет и непрестанните им атаки”, каза още той. 

Божанков коментира работата на служебния кабинет на Румен Радев, като каза, че те правят всичко друго, но не и да организират предстоящите предсрочни парламентарни избори. 

“Служебният кабинет има три критики в три сектора - външна политика, инфраструктура и енергетика. Това са трите сектора, управлявани от Слави Трифонов и ИТН. Нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет, щом има толкова сериозни критики”, попита Божанков. 

По думите му тезата на левицата по отношение на "Газпром“ не е политически мотивирана. „80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от “Газпром“. В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, припомни Божанков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.