Демонстрация направи говорителят на ЦИК Росица Матева

В студиото на „Здравей, България” говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева направи демонстрация на гласуване с машина за вота на 2 октомври. Тя показа стъпките за упражняване правото на глас и напомни, че в бюлетините няма да фигурира номер 21, тъй като партията, която го получи по време на жребия, не е регистрирала кандидат-депутатски листи. 

ЦИК представи бюлетините за вота на 2 октомври (ВИДЕО)

Гласоподавателите от Благоевград няма да открият и номер 23 в бюлетините. Освен това партия "Национално движение Единство" не е регистрирала кандидатски листи в 12-и и 21-ви изборен район - Монтана и Сливен. Затова нейният номер няма да фигурира в бюлетините в тези населени места.

В два от районите пък има регистрирани независими кандидати. Техните имена ще бъдат поместени между името на последната партия и опцията „Не подкрепям никого”.

Без номер 21 в бюлетината за вота на 2 октомври

В секциите, в които на миналите избори са гласували повече от 350 души, сега ще има по две машини.

Устройствата за гласуване на 2 октомври са общо 12 837. Около 800 от тях са били ремонтирани преди месец. Някои от поправените машини ще се използват за разяснителната кампания, каза Матева.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.