От Общината обещаха движението да бъде пуснато в понеделник

Състоянието на настилката от жълти павета пред Народното събрание след реконструкция коментират инж.Ангел Джоргов, заместник-кмет на Столична община по строителството и общинският съветник Борис Бонев в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Ремонтът тук приключва. Движението ще бъде отворено в понеделник. Срокът беше 15.09.2022, бяхме обещали на софиянци. Ще бъде пуснато в понеделник, на 19.09.2022г. В последните няколко седмици валя сериозен дъжд и се наложи заради дъжда да се пренарежда определена квадратура. Това е финалното завършване на тези 6% от общата квадратура на настилките, които ще бъдат пренаредени или на ново наредени на пътните платна и на тротоарите. Има 20 000 кв.м. настилки, които ще бъдат наредени. Всяко едно паве, което е здраво, е взето и е върнато тук”, обясни Джоргов.

Пуснаха движението в тунел „Ечемишка“ (СНИМКИ)

Според Борис Бонев за пореден път чуваме редовното оправдание „Хубаво е, но не е готово”. „Ситуацията е притеснителна, защото говорим не само за най-централното място в цяла София, но и за отношението към един от символите на нашия град и културно наследство, защитено със закон. В целия този участък има огромни фуги, криво наредени павета, видими пропадания, които при дъжд ще образуват локви. Проблемът е в начина, по който е изпълнен този ремонт. Същите тези оправдания ги чувахме и на „Граф Игнатиев”, и на „Дондуков”, и на „Цариградско шосе”. Всеки път обектът не е завършен. Възлага се ремонт на ремонта, контрол на контрола”, коментира Бонев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Репортер: Ирена Рашева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.