В един момент усетих, че бях дала толкова много енергия като Zaz, че няма никакво свободно време. Тогава започнах да строя личния си живот и направих пауза, споделя тя

Звездата на френския шансон Zaz накара хиляди българи да пеят с нея на фестивала "Арте" във Велинград. Какво вълнува сърцето на певицата, през какви периоди е преминала да стигне до тук и какво иска да каже на българските си фенове? 

Тя си спомня, че българската публика винаги е била гостоприемна към нея. "Хиляди пееха моите песни с цялото си сърце. Музиката е споделяне, на фестивал можеш да преоткриеш музикант, когото не познаваш и да се влюбиш в творчеството му. Тук природата е много хубава, обожавам планините", казва тя. И допълва, че представя смесица от всичките си албуми.

"Сценичното ми име е съкращение от рожденото ми име - Изабел, а това са и началото и края на збуката. Символиката на началото и края - цикълът на живота. Обожавам Париж, вдъхновява ме да творя. Този град беше моята мечта", разказа Zaz. 

Арт фестивал доведе във Велинград световни звезди

По думите ѝ Zaz е нейният медиен образ. "Хората си създаваха представа, едни те обичат, другите те мразят, на трети не им пука за теб. Изабел е тази, която дава сила на Заз, тя е моят личен свят. В един момент усетих, че бях дала толкова много енергия като Заз, че няма никакво свободно време. Тогава започнах да строя личния си живот и направих пауза. Трябваше да намеря баланс в живота си, да се възстановя. Мина време и осъзнах коя е Изабел, свързах се със себе си. Преодолях страховете си, надникнах в душата си, открих лъч светлина в живота. Преживях трансформация", разкри Zaz. И посъветва хората да променят света, като започнат от себе си.

„Je veux (Аз искам)” е най-емблематичната ви песен. Какво Заз иска днес?

"Какво искам ли? Напоследък не харесвам тази дума, защото когато казваш  „аз искам” изпращаш послание към Вселената за нещо, което не е твое. Вече пея, аз ИМАМ – имам любов, имам радост,  имам всичко! Нищо не искам!", казва звездата.  

Целия разговор вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала във Vbox7.