Водят се преговори за бартер на ток срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром", предаде БНР

Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Контрактът изтича на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима, за да сме още по-спокойни и най-вече цената да е по-добра", коментира Стоянов.

Икономическият министър: Убеден съм, че ще имаме газ, и то на поносими цени

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема.

На въпрос докъде са стигнали преговорите за допълнителни количества азерски газ, Стоянов отговори: "Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други идеи за бартери. Днес ще разговарям с български компании с енергоемки производства. Тепърва оттам се очакват новини, но има технически детайли, които трябва да бъдат изчистени".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БНР