По първоначална информация на шофьора му е прилошало, има съмнение за инфаркт

Катастрофа с автобус на градския транспорт в София. Има ранени, сред които и дете, научи NOVA. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и е ударил рейса в дърво. Инцидентът е станал в квартал „Младост”, близо до метростанция „Балан". Сигнал е подаден в 17:00 часа. Към мястото веднага са изпратени 6 линейки.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По информация на Спешна помощ осем пострадали са откарани в лечебни заведения. По-тежко ранени са трима души, които са закарани в болница „Света Анна”. Сред тях е и шофьорът. Трима души са откарани в ИСУЛ. Още двама пострадали са откарани в „Пирогов”.

 

От МВР съобщават още, че са ударени две паркирани коли, без хора в тях. 

„Общо 10 човека са ранени, с леко пострадалите”, заяви експертът по пътна безопасност Диана Русинова пред NOVA.

От „Света Анна” съобщават, че са приели 60-годишния шофьор, за когото има съмнения за инфаркт. Другите приети са 75-годишен мъж и 65-годишна жена с порезни рани и охлузвания. Няма опасност за живота им.

От „Пирогов” съобщават, че са приели жена и дете, пострадали при катастрофата. Детето преминава подробни прегледи и изследвания в детското спешно, а жената в спешно - възрастни с цел диагностициране на състоянието и определяне на лечението.

Здравният министър Асен Меджидиев съобщи пред журналисти, че пострадалите са 8, но един е отказал хоспитализация. Няма хора, чийто живот да е в опасност.

Дървото, в което се е ударил автобусът, е паднало. Електрозахранването е прекъснато.

Шофьорът е работил в Градския транспорт от 6 години. Смяната му днес е започнала в 16:00 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.