Според международния редактор на NOVA Любомир Бояджиев няма официална информация за това колко повиквателни са изпратени до руснаци

Мобилизацията в Русия засяга хора, които са изкарали военна служба и имат конкретна военно-техническа специалност. В това число влиза и медицинският персонал. Загубите им в Украйна са много сериозни, така че им е нужна медицинска помощ, каза в ефира на "Твоят ден" Любомир Бояджиев, международен редактор на NOVA.

Според него няма официална информация за това колко повиквателни са изпратени до руснаци. "Доброволците са над 10 000, казват руски източници. Забелязваме и доста засилен интерес към напускане на страната, което руските власти определиха като фалшива новина", заяви той. И допълни, че възможностите за напускане на Русия не са много предвид съкратените полети.

СЛЕД МОБИЛИЗАЦИЯТА: Москва обяви, че 10 хиляди души са се явили доброволно

"Има много хора, които се чудят как да се измъкнат от мобилизацията. Дори се предлага безболезнено чупене на ръка", отбеляза той. 

Относно референдумите за присъединяване на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожска област към Русия Бояджиев посочи, че е трудно човек да си представи как се провежда допитване в зони с военна активност. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.