Според Елена Поптодорова Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия

Много ниска е вероятността да се пристъпи към употреба на ядрено оръжие независимо от реториката на руската Дума и Медведев. Тежко е това решение и би имало сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата над Черно море. Това може да се случи, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО, в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. Според него консултативната среща, свикана от българския президент Румен Радев миналата седмица, е била адекватна на ситуацията.

Какво е мнението на руснаци, живеещи у нас, за действията на Путин

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че е възможно Путин да прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие с Украйна", посочи тя.

Според нея у нас трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и ще се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.